Mengem
Cultura 16/02/2021

Tres llibres de receptes d’estil mediterrani, amb l’ARA

Les publicacions ofereixen un munt d’idees per cuinar sopes, llegums i menuts.

2 min
Portada del llibre "Sopes fredes i calentes"

L’ARA ofereix tres llibres de receptes molt variades, algunes tradicionals i d’altres innovadores, de sopes, llegums i menuts. 

Les sopes són un dels plats més universals. Se’n fan a totes les cultures, de fredes i calentes. Els menjars de cullera són els protagonistes de “Sopes fredes i calentes”, de Mariona Quadrada, el quart llibre de la sèrie Amb Gust de Mediterrani. Hi trobareu un munt de receptes de sopes, cremes i gaspatxos. De clàssiques i d’originals, com les barreges de verdures amb iogurt, però totes d’allò més saludables.

Els llegums, que ens acompanyen des de la prehistòria, són un aliment sa i molt beneficiós per al nostre organisme. A més, són essencials en la dieta mediterrània. A “El gran llibre dels llegums”, d’Anna García, hi trobareu 250 receptes que tenen com a base els cigrons, les llenties, les mongetes, els pèsols, les faves... El llibre recull receptes de tota la vida i altres de noves, plats típicament nostres i elaboracions de països llunyans.

Finalment, “Cap i pota. El gran llibre dels menuts”, de Jaume Fàbrega , explica una vuitantena de propostes, de les més populars a les més refinades i pròpies dels grans xefs, en què els menuts són els protagonistes. I què són els menuts? Per menuts entenem les entranyes, interiors o vísceres dels animals: el fetge, els ronyons, les tripes, el cervell, el cor... Semblen poc comestibles -i, de fet, hi ha gent que no en menja, ja sigui per aversió o per prejudicis, fins i tot socials, ja que ho assimila a la cuina dels pobres-, però poden ser una font de suculentes delícies gastronòmiques.

 Els tres llibres, editats per Cossetània Edicions, es poden aconseguir amb l’ARA als quioscos i a la botiga web en aquest enllaç del 17 de febrer al 2 de març. 

stats