Còmic
Cultura 18/04/2011

Un tribunal belga decidirà si retira 'Tintín al Congo' per continguts racistes

La societat que gestiona els drets de l'obra, Moulinsart, defensa que és una obra de ficció de més de setanta anys i s'ha de veure com un document d'època

Efe
1 min
'Tíntin al Congo', d'Hergé

Brussel·lesEl còmic d'Hergé Tintín al Congo serà protagonista d'un judici que enfrontarà a partir del setembre un ciutadà congolés, que reclama la retirada del llibre del mercat per continguts racistes, i Moulinsart, la societat gestora dels drets, segons ha anunciat avui un tribunal belga.

Bienvenu Mbutu Mondondo va decidir acudir als tribunals l'any 2007 per demanar la prohibició del còmic, a causa dels seus continuts "ofensius" amb la població congolenya i que contribuïa a propagar estereotips sobre el poble, a més de ser "propaganda sobre la colonització". La societat gestora ha argumentat que es tracta d'una obra de ficció de més de setanta anys que s'ha de veure com un document d'aquella època.

Els recursos presentats per les parts implicades han endarrerit l'inici del judici i el Tribunal de Primera Instància de Brussel·les ha estat declarat competent per dirimir en el cas. El demandant exposarà els seus arguments el 30 de setembre i els acusats ho faran dues setmanes més tard.

Georges Remi, conegut com Hergé, va escriure el còmic el 1930 i narra un viatge del periodista a l'antiga colònia belga. Països com Regne Unit, França o Estats Units han demanat en diverses ocasions la retirada de Tintín al Congo.

stats