Cultura 10/10/2018

Tricicle s'acomiada amb els seus 'hits' i imagina una companyia hereva femenina

Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir estrenen al Teatre Victòria el seu últim espectacle

Laura Serra
2 min
El Tricicle dirà l'adéu definitiu als escenaris el 3 de febrer

BarcelonaTricicle presenta al Teatre Victòria el que serà el seu últim espectacle. En realitat és una compilació dels seus 'hits', els esquetxos més exitosos de la seva llarga trajectòria. Dels tretze espectacles que han creat, han escollit 40 esquetxos perquè el públic els esculli via xarxes. Els dotze més votats seran el corpus del muntatge. L'obra serà un resum de la seva trajectòria; fins i tot en vídeos s'hi inclouen les seves experiències fora del teatre, com la sèrie 'Tres estrelles' i l'actuació als Jocs Olímpics. "Qui vingui acabarà sabent tot el que ha fet Tricicle. És una classe magistral de Tricicle de la A a la Z", diu Mir. El 2019 celebraran 40 anys junts.

La companyia estarà cinc mesos al Teatre Victòria a partir d'avui mateix, després d'arrencar la gira a Albacete el 2016. Ja porten 288 funcions i 180.000 espectadors. Després seguiran de gira per Espanya i esporàdicament a Catalunya.

Una altra companyia?

La companyia clònica de Tricicle va sorgir en una època que tenien molta feina a França, però actualment no està vinculada a la companyia perquè les gires municipals han caigut. Joan Gràcia ha apuntat que els agradaria que existís una companyia Tricicle femenina, que capgirés els seus gags en clau femenina i que ells mateixos dirigirien. "Falten actrius còmiques en el panorama del gest i l'humor. Podria tenir molta sortida si les aconseguim trobant", diu Sans.

Una altra de les possibilitats seria dirigir produccions audiovisuals, tot i que Gràcia considera que la televisió d'avui no està interessada en el que Tricicle pot fer. "Hem sigut els únics en el nostre gènere, i hem tingut molt èxit, però és veritat que quan hem intentat traslladar el llenguatge a la televisió ens ha traït", diu Carles Sans. "Els nostres espectacles són orfebreria". "El nostre gènere sembla fàcil però no ho és. Tot està molt pensat", insisteix Paco Mir.

stats