Arqueologia
Cultura 19/10/2021

Troba una espasa de les croades fent submarinisme

Es creu que tindria 900 anys i era en una zona de cales naturals a la costa d'Israel

Ara
1 min
L'espasa trobada a Israel que té 900 anys d'antiguitat

Un submarinista ha trobat una espasa de fa 900 anys al fons marí, a la costa d'Israel. Se suposa que va pertànyer a un cavaller de les croades (1095-1291). La troballa va tenir lloc aquest cap de setmana a la ciutat de Carmel, al nord d'Israel, on Shlomi Katzin practicava submarinisme recreatiu, segon explica Efe. L'espasa, que va ser immediatament lliurada a les autoritats, fa un metre de llarg i està coberta per organismes marins.

"L'espasa, que s'ha conservat en perfectes condicions, és una troballa bonica i rara, i evidentment va pertànyer a un cavaller croat", va assenyalar Nir Distelfeld, inspector de la Unitat de Prevenció de Robatoris de l'Autoritat d'Antiguitats d'Israel, que ha afegit que creuen que l'arma és de ferro. El lloc on va aparèixer era utilitzat en l'antiguitat com a refugi per a vaixells durant les tempestes, perquè hi ha cales naturals.

L'espasa de les croades es podrà veure exposada

Juntament amb l'espasa, que serà netejada i examinada en un laboratori especialitzat abans d'exhibir-la, el submarinista va trobar més objectes, com àncores de metall i fragments de ceràmica, que s'havien tornat invisibles amb els moviments de sorra del fons del mar.

stats