Cultura 09/12/2014

Valentí Puig dimiteix del CoNCA en "desacord amb la deriva institucional de Catalunya"

L'escriptor formava part del Consell de les Arts i la Cultura des de fa dos anys

Ara
1 min
Valentí Puig / ACN

BarcelonaL'escriptor Valentí Puig ha presentat la seva renúncia com a membre del Consell de les Arts i la Cultura (CoNCA) mitjançant una carta enviada al seu president, Carles Duarte. Puig ha explicat a l'ARA que no té "cap discrepància amb el CoNCA ni amb les seves evolucions futures". "El principal motiu de la meva decisió és expressar un desacord profund amb l'actual deriva institucional de Catalunya. La política està afectant les institucions", diu Puig, que considera que el CoNCA és "un espai que, més enllà de la política, pot contribuir, i de fet contribueix, a incentivar una cultura plural, inclusiva i de qualitat, tot i les constriccions que sovint pateix".

En declaracions a l'ACN, Carles Duarte no ha volgut valorar les motivacions polítiques que han portat Puig a dimitir del CoNCA, si bé sí que ha lloat la "contribució en tot moment excel·lent" de l'escriptor mallorquí al consell. Així mateix, Duarte ha destacat "el respecte i admiració" que tenen "tots els membres del CoNCA" a Puig.

Dels set membres que té el CoNCA, tres han de ser renovats el mes de gener, en el marc d'uns canvis que es produeixen cada dos anys i mig. Com que ha renunciat al càrrec, un d'ells serà Valentí Puig.

stats