Cultura 08/05/2015

La dona de Varufakis va inspirar 'Common People' de Pulp?

Danae Stratou és grega, de família acomodada i va estudiar escultura a la mateixa escola que Jarvis Cocker a Londres als 80; Iannis Varufakis no ho desmenteix

Ara
2 min
Danae Stratou i el seu marit, Yanis Varoufakis, ministre d'Economia de Grècia

BarcelonaVe de Grècia, té set de coneixement... I podria ser més famosa del que ens pensàvem. La identitat de la musa que va inspirar la cançó 'Common People', de la banda anglesa Pulp, sempre ha estat un misteri. Ara, però, podria haver estat revelada: Danae Stratou. El protagonista de la notícia no és, per una vegada, Iannis Varufakis, ministre d'Economia de Grècia, sinó la seva dona. Mitjans britànics com la BBC i 'The Guardian' apunten aquesta teoria.

Els rumors comencen al diari grec 'Athens Voice', que afirma que la dona del ministre grec és la noia que estudiava escultura al St. Martins College de 'Common People'. Stratou és nascuda a Grècia, va estudiar escultura al Saint Martins College, a Londres, entre els anys 1983 i 1988, i és de família acomodada, com afirma la cançó. Les seves obres artístiques es poden veure al seu web. Per la seva part, Jarvis Cocker, l'autor de la cançó i líder de la banda, va estudiar cinema a la mateixa escola de 1988 a 1991. A més, una part de la cançó diu que "ella em va dir que el seu pare estava carregat de diners". Efectivament, el pare de Stratou dirigia Peiraki-Patraiki, l'empresa tèxtil més important de Grècia.

Stratou encara no ha fet cap declaració, igual que Cocker. En una entrevista concedida a la BBC, Varufakis ha declarat que no coneixia Stratou en aquella època, "però sé que era l'única estudiant grega d'escultura a St. Martins College en aquell moment", i afegeix: "Per experiència personal, és una persona molt fascinant".

La cançó ha estat versionada per Manel. Els lectors de l'ARA la van escollir la millor versió en català d'un tema internacional.

stats