17/04/2015

El vermut

2 min

EL PRODUCTE

El vermut

De la freda Alemanya a les càlides terrasses del Mediterrani

Etimològicament, vermut prové de wermut, absenta en alemany, un ingredient imprescindible en la maceració, entre altres herbes, espècies, vi, caramel i alcohol. Malgrat l’origen alemany i que els francesos van ser els primers a comercialitzar-lo industrialment, és Itàlia qui ens el va fer desitjar amb anuncis de cames de vertigen, mitges de seda i ratlla marcada i gestos descarats d’un italià de bandera. A l’Espanya cañí va ser la beguda nacional. Ara els hipsters hi mullen les barbes i el reivindiquen.

LA IDEA

Farcir les olives

Menjar vermut i beure olives o farcir les olives amb vermut!

El vermut es beu, sí, però amb imaginació i traça també el podem mossegar. I no només podem menjar-nos-el amb forquilla sinó que podem beure’ns les olives en forma d’esferificacions, una de les tècniques exitoses de la cuina tecnològica que ha imperat aquests darrers anys. La culminació de l’ affaire vermut-olives és farcir les olives de vermut. Simplement heu de fondre dues fulles de gelatina per cada 100 ml de vermut, barrejar-ho bé i, amb l’ajut d’una mànega pastissera, omplir el forat de les olives gordal.

L’ACTIVITAT

‘Sweet fritanga’

Alicia’t, “la festa de la cuina fàcil, sana i divertida”

S’entén que sigueu fidels a fer el vermut al bar de sempre, farcit d’història, salero i sabor. Però aquest cap de setmana la història, el salero i el sabor us esperen a Alicia’t, “la festa de la cuina fàcil, sana i divertida”, que se celebra dissabte i diumenge a Món Sant Benet. No conec la carta del vostre bar preferit però és difícil superar, en varietat, els 150 tallers per aprendre i gaudir que us ofereixen a Fundació Alícia. A la graella de la festa, activitats com Proteïna de la fina i Sweet fritanga fan venir salivera.

stats