Cultura 03/07/2013

Victòria Campillo guanya l'ARTFAD d'Or amb la sèrie 'Horts'

Cynthia Fusillo guanya el premi ARTFAD de Plata per l'obra 'Haiku Tea Dress', i en la categoria d'estudiants, Mireia Coromina Portas va ser reconeguda per l'obra 'Garrotxa'

Ara
1 min

BarcelonaLes barraques amb nom d'artistes cabdals com Paul Klee, Joan Miró, Eduardo Chillida i Antoni Tàpies han fet l'artista Victòria Campillo mereixedora del Premi ARTFAD 2013. L'artista va fotografiar diverses construccions artesanals, fetes amb materials trobats, reciclats i rudimentaris, per posar en diàleg, segons el jurat, "l'analogia que s'estableix entre la memòria artística i realitats alienes al món de l'art".

El premi ARTFAD de Plata va recaure en l'obra 'Haiku Tea Dress', de l'artista Cynthia Fusillo. Es tracta d'un vestit fet amb bosses de te, paper, te, fil i sorra del qual el jurat va reconèixer "la sensibilitat narrativa i la fragilitat dels materials utilitzats". Per últim, en la categoria d'estudiants, el premi va recaure en Mireia Coromina Portas per l'obra 'Garrotxa', de la sèrie 'Horitzons d'estar'. En aquestes obres l'artista ha convertit en cortines, imatges de gran format d'indrets com Sant Jaume de Llierca, Barcelona i Mallorca amb els quals l'artista té un vincle sentimental o familiar.

El jurat d'enguany estava format per l'artista plàstic Francesc Torres; el galerista Carles Taché; el dissenyador Martín Ruiz de Azúa; Francesc Navarro, director de Llotja Escola Superior de Disseny i Art, i Magda Polo, doctora en filosofia de l'art i presidenta de l'A-FAD.

stats