Cultura 23/05/2016

Toni Viñals, Ana San Martín i Ivan Labanda protagonitzaran 'Scaramouche'

El nou musical de gran format de Dagoll Dagom s'estrenarà el 23 de setembre al Teatre Victòria

Carles Algué
2 min
Ivan Labanda, Ana San Martín i Toni Viñals a la presentació d''Scaramouche'

BarcelonaEl nou musical de Dagoll Dagom, 'Scaramouche', ja té el repartiment complet. Un total de 18 actors pujaran a l'escenari del Teatre Victòria a partir del 23 de setembre, encapçalats per Toni Viñals, Ana San Martón, Ivan Labanda i Mireia Mambo, tots quatre amb una llarga trajectòria en musicals.

El director, Joan Lluís Bozzo, ha ressaltat la joventut i la formació dels intèrprets: "Abans havíem de buscar cantants amb interès en actuar i actors que cantessin una mica. Ara hi ha tota una fornada d'actors que dominen totes les matèries". El repartiment final s'ha seleccionat entre 300 candidats i inclou algunes cares conegudes de la companyia.

L'actor Toni Viñals, que havia treballat a 'Mar i Cel', es posarà a la pell del protagonista, Scaramouche, un heroi emmascarat que esdevindrà el defensor del poble i s’enfrontarà amb l’aristocràcia. "Es tracta d'algú que es dedica a deixar en evidència els privilegis de l'aristocràcia i es pot fer paral·lelismes amb el temps actual", explica Viñals.

La gallega Ana San Martín es va estrenar amb Dagoll Dagom i en català a l'última versió de 'Mar i Cel' i ara canvia el paper de Blanca per al d'Olympia, una jove que es trobarà enmig d'un triangle amorós. Ivan Labanda, que també havia treballat amb la companyia al 'Mikado', interpretarà el seu promès, el Marquès de l’Echalonne: "Em fa molta il·lusió perquè amb la meva cara només em donen els personatges bons i aquí faig un súper malvat". Després de protagonitzar l'enèrgica 'Sister Act', Mireia Mambo serà la Camila, una jove actriu d'una gran bellesa i sensualitat.

Dagoll Dagom començarà les 16 setmanes d'assajos previstes al juny, amb un repartiment que completen Jordi Coromina, Clara Moraleda, Albert Mora, Frank Capdet, Josep Maria Hernández, Anna Alborch, Pep Ferrer, Eduard Mauri, Jan Forrellat, Lucía Torres, Cristina Murillo, Mireia Dolç i Neus Pàmies.

'Scaramouche' s'inspira sobretot en la pel·lícula homònima de George Sidney i la història compaginarà trames amoroses amb duels i batalles. Serà un musical de gran format, que comptarà música original d'Albert Guinovart, la direcció musical de Joan Vives i la direcció escènica de Bozzo.

stats