Art
Cultura 07/09/2014

Visa Pour l'Image premia obres sobre l'assalt a Nairobi i la crisi ucraïnesa

Tyler Hicks s'ha endut la Visa d'Or en la categoria de notícies i Guillaume Herbaut la Visa d'Or en la categoria de revistes

Efe / Ara
2 min
Tyler Hicks, fotògraf del New York Times, guanyador del premi Pulitzer de fotografia per les imatges de l'atac terrorista a un centre comercial de Nairobi, el 13 de setembre del 2013. TYLER HICKS

PerpinyàEl festival de fotoperiodisme Visa Pour l'Image ha lliurat aquest dissabte alguns dels seus principals guardons a la cobertura de l'assalt al centre comercial Westgate de Nairobi i de la crisi ucraïnesa. El fotògraf de 'The New York Times' Tyler Hicks, que ja havia guanyat el Pulitzer de fotografia del 2013, es va emportar la Visa d'Or en la categoria de notícies pel seu reportatge sobre l'atac islamista comès el setembre de l'any passat a la capital keniana, que va deixar almenys 67 morts.

Els organitzadors del festival, que se celebra del 30 d'agost al 14 de setembre a Perpinyà (Rosselló), han indicat en un comunicat que en l'apartat de Magazine es premiava el francès Guillaume Herbaut per les fotografies recopilades en el seu treball 'Ucraïna: del Maidan a Donbas'. La cobertura del conflicte en aquest país feta per Maxim Dondyuk també va ser destacada, en el seu cas amb el guardó que porta el nom del fotògraf francès Rémi Ochlik, mort quan cobria la guerra a Síria.

La Visa d'Or d'Honor ha sigut per al nord-americà Eugene Richards, i la màxima distinció en la categoria de premsa diària ha recaigut en la finlandesa Meeri Koutaniemi pel seu enfocament sobre les mutilacions genitals femenines a Kènia. El premi al millor web documental ha sigut per a Samuel Bollendorff i Olivia Colo per 'Le grand incendiï', que repassa el cas de set immolacions a França, i el retrat de William Daniels sobre la crisi humanitària a la República Centreafricana es va emportar la Visa d'Or promoguda pel Comitè Internacional de la Creu Roja.

El premi Canon ha anat a parar a Kousuke Okahara pel seu reportatge sobre les drogues a Colòmbia, i el guardó a la dona fotoperiodista ha destacat Viviane Dalles pel seu reportatge sobre mares adolescents a la regió francesa de Thiérache.

stats