Música
Cultura 09/07/2017

Woody Allen transforma Cap Roig en un club de Nova Orleans

El cineasta novaiorquès actua a la Costa Brava en la seva faceta de clarinetista

Maria Garcia
2 min
Simon Wettenhall , Woody Allen i Eddy Davis durant el concert a Cap Roig

Calella de PalafrugellAcompanyat de la New Orleans Jazz Band, el cineasta Woody Allen va oferir aquest dissabte al Festival de Cap Roig un concert improvisat format per grans clàssics del jazz i del swing, que anaven decidint a mesura que avançava la nit. És marca de la casa sortir a l'escenari sense partitures ni llista de cançons per poder oferir un repertori únic en cada actuació. Així, quan acabava una cançó, Allen informava el director de la banda, Eddy Davis, de quin seria el tema que interpretarien a continuació.

Els set músics van sortir a l'escenari amb una posada en escena simple. Al darrere, John Gill a la bateria, Greg Cohen al contrabaix i Conal Fowkes al piano. I just al davant i asseguts en quatre cadires, Jerry Zigmont al trombó, Simon Wettenhall a la trompeta, Allen al clarinet i Davis al banjo i posat de costat per poder dirigir els músics. Fa més de 35 anys que toquen junts i només necessiten un gest o una mirada per saber què necessiten els companys. "Relaxeu-vos i gaudiu del concert, és un honor ser aquí, moltes gràcies per venir", va ser la benvinguda d'Allen, que no va tornar a parlar amb el públic fins al final, quan la banda havia marxat en mig d'ovacions i aplaudiments, i ell va tornar corrents a l'escenari per agrair a tothom la seva presència i recordar que també ha tocat en altres ciutats com Barcelona. Quan no tocava el clarinet, Allen mantenia la mirada fixa a terra, seguia el ritme de la cançó amb la cama esquerra i taral·lejava alguns fragments.

El públic, més de 1.800 persones de totes les edats i la majoria cinèfils, no va parar d'aplaudir i ovacionar els set músics que durant una hora i mitja s'ho van passar bé rememorant els orígens del jazz. Allen sempre ha dit que ell és un músic amateur envoltat de grans professionals, però només es va percebre la diferència al final de l'actuació, quan la canya i el broquet li van fer la guitza. Unes petites imperfeccions que no van aigualir un concert que va transformar el castell de Cap Roig en un club de Nova Orleans de principis del segle XX.

stats