Cultura 27/08/2017

'Yo soy la rumba', el documental que explicarà la història de Peret

Coincidint amb el tercer aniversari de la mort del músic, es presenta el videoclip d'homenatge d'una trentena de músics i la campanya de micromecenatge del projecte

Ara
2 min
Peret

BarcelonaAquest diumenge fa tres anys de la mort del gran Peret, el rei de la rumba catalana. Aprofitant l'aniversari, s'anuncia el projecte de portar a la pantalla la vida del músic: el documental 'Yo soy la rumba' és una iniciativa de la família de Peret que vol aproximar-se al seu recorregut artístic i vital, "de la infància als 'corrales' de Mataró i la joventut al carrer de la Cera i l'èxit mundial i l'etapa que coneix tothom", assegura la directora del documental, Paloma Zapata.

ARANWS20140828_0087Adeu a Peret, un gegant de la nostra cultura

'Yo soy la rumba' comptarà amb testimonis de la família de Peret i músics amics, així com vídeos i fotografies fins ara inèdits. "Ja hi ha documentals sobre Peret, però volem que aquest sigui el més complet i personal, la seva biografia oficial", assegura Zapata, que va conèixer Peret el 2009 quan va dirigir l'últim videoclip que va fer el músic acompanyat del grup Ojos de Brujo. "Volem tocar totes les facetes del personatge", avança Zapata. "Peret era un gitano, un geni amb idees pròpies, però també un home amb les seves contradiccions i polèmiques".

Els responsables del documental llançaran d'aquí dues setmanes una campanya de micromecenatge per ajudar a finançar el projecte, que té l'estrena prevista el 2018. L'objectiu és que el llançament de la pel·lícula coincideixi amb el disc que està enregistrant Dani Pubill, net de Peret, a partir de les gravacions inacabades del disc en català en què el seu avi treballava abans de morir.

Videoclip col·lectiu d''El muerto vivo'

Per retre homenatge a Peret en el tercer aniversari de la seva mort, una trentena de músics amics del rei de la rumba s'han enregistrat interpretant 'El muerto vivo'. A partir d'aquestes gravacions, que l'equip de 'Yo soy la rumba' ha anat penjant al Facebook del projecte, s'ha confeccionat un muntatge col·lectiu en forma de videoclip. Entre els músics participants hi ha Rumba Tres, Muchachito, Los Manolos, Lucrecia, Dyango i Sebas de la Calle.

stats