Cultura 02/10/2011

Zaha Hadid guanya el premi Sterling d'arquitectura amb un institut al sud de Londres

Segons la presidenta del jurat, l'edifici guardonat, l'Evelyn Grace Academy, "constitueix un exemple excepcional del que es pot aconseguir quan invertim de forma acurada en un nou edifici per una escola ben dissenyat"

Londres
1 min
L'Evelyn Grace Academy, de Zaha Hadid

EFEL'institut de secundària Evelyn Grace Academy de Londres, dissenyat per la firma d'arquitectes de Zaha Hadid, va ser guardonat ahir a la nit amb el premi Stirling 2011 a l'excel·lència en arquitectura que concedeix cada any el Royal Institute of British Architects (RIBA). L'Evelyn Grace es troba al barri de Brixton, situat al sud de la capital, i va guanyar 20.000 lliures (uns 23.000 euros) en ser escollit el millor edifici nou construït a Gran Bretanya o altres països de la Unió Europea (sempre que hagin estat dissenyats per escoles d'arquitectura amb seu principal en territori britànic). L'any passat Zaha Hadid ja va guanyar aquest guardó pel nou museu d'art contemporani MAXXI de Roma. L'Evelyn Grace Academy, el primer centre d'ensenyament que s'emporta el guardó, és també la primera escola de Zaha Hadid i el primer projecte a gran escala de l'arquitecte al Regne Unit. És un edifici estilitzat de vidre i acer amb un disseny que, segons van apuntar els jutges del RIBA, "fa que els nens corrin a l'escola cada matí". Segons va assenyalar Angela Brady, la presidenta del jurat, en l'esmentada cerimònia, l'Evelyn Grace Academy "constitueix un exemple excepcional del que es pot aconseguir quan invertim de forma acurada en un nou edifici per una escola ben dissenyat".

L'edifici de Hadid es va imposar al "An Gael", a Derry, d'O'Donnell i Tuomey; "The Angel Building", a Londres, d'Allford Hall Monagham Morris (AHMM), el "Folkwang Museum", a Essen (Alemanya), de la firma d'arquitectes de David Chipperfield, el Velòdrom Olímpic de Londres 2012, dels arquitectes Hopkins, i els teatres Royal Shakespeare i Swan, a Stratford (Anglaterra), de Bennetts Associates.

stats