Microsites 10/07/2020

El coronavirus també torna a créixer a la xarxa

L'interès de cerca puja per primer cop després del màxim del mes de març

Auri Garcia Morera
1 min

El nombre de casos de coronavirus està tornant a créixer en els últims dies, especialment a la comarca del Segrià i també cada cop més a la resta de Catalunya, i l’interès dels ciutadans per informar-se sobre la pandèmia també ha tornat a créixer a la xarxa.

L’interès de cerca de coronavirus ha pujat per primer cop aquesta setmana després del màxim que va assolir a mitjans del mes de març, en la setmana de la suspensió de classes i de l’anunci de l’estat d’alarma.

Segons les dades de Google, des del màxim de la setmana del 8 març l’interès de cerca havia baixat sostingudament al llarg dels mesos de març, abril i maig i s’havia mantingut estable durant el juny i l’inici del juliol.

Per dies, en les últimes dues setmanes es va mantenir estable fins al divendres 3 de juliol, va fer un salt sobtat el dia que el Govern va anunciar el confinament perimetral del Segrià, el dissabte 4, i va arribar al màxim dels dies amb dades disponibles el dimarts 7.

En les dades estatals per comunitats, en relació al punt màxim de cada període, la Comunitat de Madrid era la que tenia un nivell d’interès més alt al març, i aquesta setmana queda força més endarrerida, i Astúries passa a ser la que té el nivell d’interès més alt.

Altres comunitats del nord de l'Estat, com Cantàbria o Euskadi, també guanyen posicions, i Navarra es manté en un nivell alt, mentre que Catalunya, malgrat que és una de les comunitats més afectades pels rebrots, es manté en un nivell intermedi.

stats