Microsites Ara Data 24/12/2020

Mapa interactiu: les zones de Barcelona amb més pisos turístics, gairebé carrer a carrer

Al voltant de plaça Catalunya són més del 41% del total d’habitatges. Per districtes, Ciutat Vella destaca amb un 7% i la meitat dels districtes no superen l’1%

Auri Garcia Morera
2 min

Barcelona[Si utilitzes una aplicació mòbil, fes clic aquí per veure els mapes interactius]

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat un estudi sobre habitatges turístics que inclou dades detallades per seccions censals, cosa que a Barcelona equival a dades pràcticament carrer a carrer.

La zona amb el percentatge d’habitatges turístics més alt és la del voltant de plaça Catalunya, amb 294 habitatges turístics de 710 habitatges en total, un 41,3%. La segueix la zona de l’esquerra de l’Eixample situada just al costat, amb un 22%.

Només dues seccions censals més, en aquest cas del districte de Ciutat Vella, superen el 15%. Són l’extrem inferior de la Rambla amb el passeig de Colom, amb un 19,2%, i l’extrem superior de la Rambla tocant a plaça Catalunya, amb un 18,7%.

La majoria de zones amb percentatges alts s’agrupen en l’eix vertical del passeig de Gràcia i la Rambla, des de la Diagonal fins al mar, incloent-hi la Barceloneta. També destaquen la zona del Poblenou a tocar de la platja i diverses zones del voltant de la Sagrada Família.

Tot i que les zones amb més pes dels habitatges turístics pertanyen a l’Eixample, el districte amb un percentatge més alt és Ciutat Vella, amb un 7,3% del total d’habitatges, a una distància considerable de l’Eixample, on són el 4,1%.

Sants-Montjuïc i Gràcia queden encara més lluny, amb un 2,2%, i els altres cinc, la meitat dels districtes, no superen l'1%. Entre aquests cinc districtes, Sarrià-St. Gervasi i les Corts se situen per davant, Horta-Guinardó en un nivell mitjà, i Sant Andreu i Nou Barris a la cua.

Aquesta és la primera estimació oficial dels habitatges turístics que hi ha a l’Estat. És un estudi experimental, basat en una recopilació dels anuncis disponibles a la xarxa l’agost del 2020, i que utilitza el cens de població i habitatges i el mapa de seccions censals del 2011.

En el mapa d’habitatges turístics de Catalunya, dels municipis amb més de 1.000 habitatges en total, Begur (Baix Empordà) és el que té un percentatge d'habitatges turístics més alt, superior al 20%. Per comarques, encapçala el rànquing l’Aran.

stats