Microsites Diada 2016 31/08/2016

"Que no ens faci por escoltar la veu del poble i assumir-la": la crida de la CUP per la Diada d'enguany

La formació anticapitalista defensa el referèndum unilateral d'independència en el seu manifest per aquest Onze de Setembre

O.m.
1 min
Anna Gabriel i Benet Salellas han comparegut escortats per la resta del grup parlamentari, membres del secretariat i càrrecs electes del territori

BarcelonaLa CUP, en la línia dels posicionaments dels últims mesos, farà del referèndum unilateral d'independència (RUI) la seva reivindicació principal en la Diada d'enguany. "Que no ens faci por escoltar la veu del poble i assumir-la", assegura la formació anticapitalista en el manifest elaborat amb motiu de l'Onze de Setembre. "Fa molt temps que demanem el pa sencer. La llibertat no es pidola. Demostrada la incapacitat democràtica de l'estat espanyol, no queda cap altra sortida que sacsejar les lleis espanyoles amb un RUI que ens permeti ser el foc i la paraula", assegura la CUP.

"Fixem el punt de partida de la nova república [catalana] a partir d'una acció radicalment democràtica i desobedient a la injustícia", manté la formació anticapitalista en el text fet públic aquesta tarda.

Amb referència a l'escenari que s'obrirà amb la qüestió de confiança, el document fa aquestes consideracions: "Ens espera un curs polític intens que ens exigirà coratge, intel·ligència i entusiasme: la CUP vàrem participar d'un acord per tal d'afavorir les condicions de ruptura i l'acceleració del procés, per reforçar així el compromís amb la declaració del 9-N que obre la legislatura amb uns pressupòsits d'unilateralitat, procés constituent i república com a eina de transformació social, i que insta el Parlament a aprovar tres lleis que han de ser instrument de sobirania: hisenda pública, seguretat social i transitorietat".

Els anticapitalistes i el Govern es reuniran al llarg dels pròxims dies per abordar la qüestió de confiança, que se celebrarà el 28 de setembre.

stats