MWC. BARCELONA, CAPITAL DEL MÒBIL
Dossier 24/02/2013

Els deures de Catalunya per despuntar en tecnologia

El sector vol més connexions i ajuts als emprenedors

àlex Ribes
2 min
Els deures de Catalunya  per despuntar en tecnologia

Barcelona"Cal invertir i fer que passin coses perquè el MWC està ple d'oportunitats". Les declaracions la setmana passada del promotor del Mobile World Congress, John Hoffman, van posar en alerta els organitzadors sobre quins punts cal millorar per assegurar la qualitat de l'esdeveniment. Innovació, més especialització i fomentar l'emprenedoria són alguns dels requisits que permetrien a Catalunya ser un dels referents més importants en telefonia mòbil, segons l'observatori CTecno.

Més banda ampla

Infraestructures amb més capacitat de gestió de dades

La banda ampla permet suportar el gran volum de dades per a aplicacions mòbils, que anirà en augment si Barcelona manté l'aposta per ser una smart city . Això obligarà Catalunya a tenir una gran capacitat de gestió de dades. A més, la implantació estratègica tecnològica d'influència municipal i regional demana una cooperació entre els ens públics i privats, alerta el CTecno.

Globals i especialitzats

Una cultura empresarial amb acords comercials a tot el món

L'especialització de les empreses tecnològiques en l'àmbit de la telefonia mòbil ajudaria a reactivar l'economia del país. Cal aprofitar un congrés d'aquesta importància perquè faci d'aparador global. Per assolir-ho s'ha de posar en marxa una cultura empresarial més col·laborativa, que inclogui acords comercials arreu del món.

Estimular l'emprenedoria

Reduir el dèficit de professionals especialitzats en aquest àmbit

"Els joves no corren riscos. El fracàs s'entén aquí com un estigma, quan en altres països és una experièn- cia necessària per progressar". Hoffman va animar així a emprendre en el sector tecnològic i, alhora, resoldre el dèficit de professionals especialitzats en aquest àmbit.

Millorar el transport

Cal una connexió entre Barcelona i l'aeroport del Prat

Aquest inconvenient, en teoria, estarà resolt el 2014. Hoffman va demanar irònicament: "Si algú té una pala, que comenci a cavar". Un altre dels problemes que va lamentar el responsable del MWC va ser la coincidència del congrés de l'any passat amb la vaga de TMB.

stats