Publicitat
Publicitat

CRISI FINANCERA

Acollir-se al "fons de liquiditat autonòmic" o accedir a una "línia de crèdit": per què en diem rescat?

Els inversors tenen molt clar que si una administració és insolvent per si sola i necessita assistència financera externa està sent rescatada

El País Valencià va demanar aquest divendres el rescat al govern espanyol. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va assegurar, poques hores després, que la Generalitat encara no ha pres la decisió d'acollir-se al "fons de liquiditat autonòmic", que de fet és el que ha fet el govern valencià.

No obstant això, i si no volem camuflar la realitat, d'això n'hem de dir rescat, sobretot perquè negant-ho només ens enganyaríem a nosaltres mateixos: els inversors tenen molt clar que si una administració és insolvent per si sola i necessita assistència financera externa està sent rescatada. "Si la Generalitat Valenciana fos una empresa, demanaria el concurs de creditors", apunta Juan Ignacio Sanz, professor de finances d'Esade.

Mariano Rajoy  també s'ha resistit, fins al punt de la hilaritat, a verbalitzar la paraula "rescat", substituint-la per l'eufemisme "línia de crèdit". L'estigma de ser un país rescatat pesa, però no pot servir d'excusa per amagar la realitat.

Ho podeu llegir a l' ARA Premium.

Més continguts de