CRISI DEL DEUTE
Economia 28/11/2010

Alemanya es planta

Redacció
1 min

BarcelonaGrècia, Irlanda i prou. Alemanya es veu incapaç de donar un cop de mà a més països de la Unió Europea en cas d'emergència. Aquestes han estat les paraules del ministre alemany d'Economia, Rainer Brüderle en una entrevista que publica el rotatiu "Bild am Sonntag". Brüderle afegeix que les ràpides decisions preses en el cas d'Irlanda han estat fruit de la necessitat, amb la intenció "d'evitar el perill de contagi".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el ministre d'Economia descarta tot tipus d'especulació sobre un possible trasbassament de riscos a d'altres economia perifèriques. En aquesta mateixa entrevista, Brüderle es mostra convençut de que Portugal i Espanya estan fent "tot el que està en les seves mans per controlar els seus pressupostos".

Pel que fa a la possibilitat que els països de la Unió Monetària abandonin l'euro per tornar a les seves antigues monedes, el ministre qualifica aquesta idea de "fatal". Assegura que les conseqüències per Alemanya de la dissolució de la moneda única serien "un desastre" que passaria per descensos de la riquesa, més atur i fins i tot, la recessió. En aquest sentit, el polític del Partit Liberal (FDP) creu que no perquè es produeixi un problema s'ha d'abandonar un projecte d'èxit com l'euro.

Per altra banda, Brüderle dóna part de la culpa de la crisi de l'euro a l'anterior canceller alemany, el socialdemòcrata Gerhard Schröder (1998-2005), al qual acusa, juntament amb la presidència francesa, d'haver "alleugerit" el Pacte de Creixement i Estabilitat. Tanmateix, el ministre dEconomia alemany es mostra optimista de cara al futur. Creu que Europa sempre ha sortit enfortida de les crisis i conflictes que ha hagut de superar.

stats