Alibaba bat el seu rècord amb unes vendes de 30.000 milions de dòlars el Dia del Solter

El gegant asiàtic de la venda online treu partit de la festa creada fa deu anys

El gegant xinès de la venda online Alibaba ha batut el seu propi rècord i aquest any ha registrat unes vendes de quasi 30.700 milions de dòlars (uns 26.400 milions d'euros) el Dia del Solter, aquest 11 de novembre, segons ha informat la companyia.

A la Xina el dia 11 de novembre, el doble 11, se celebra el Dia del Solter, un dia en què les vendes d'aquest col·lectiu, normalment amb capacitat adquisitiva alta, es disparen. En el seu desè aniversari, la festa de les compres dels solters ha tornat a batre rècords després d'aconseguir la xifra de 213.500 milions de iuans en vendes a través d'internet per les plataformes del Grup Alibaba.

La companyia fundada per Jack Ma, actualment un dels homes més rics de la Xina, només ha necessitat quinze hores i 49 minuts per superar-se a si mateixa i arribar a les vendes aconseguides en el Dia del Solter l'any passat, que es van situar en els 168.269 milions de iuans (uns 25.386 milions de dòlars).

El rècord es va sobrepassar a les 15.49 hores (hora local) i al final del dia la companyia va aconseguir vendre un 26,8% més que l'any passat, confirmant així que aquesta jornada, creada pel gegant del comerç electrònic fa deu anys, ja és tota una icona per als consumidors xinesos.

Una cosmètica catalana arrasa

L'empresa de cosmètica MartiDerm, amb seu a Cervelló (Baix Llobregat), va ser un dels grans triomfadors de la festa. Segons ha informat el diari El País, la marca catalana va vendre productes per valor de vuit milions d'euros, quasi una cinquena part de la seva facturació anual: el 2017, la firma va ingressar 38 milions d'euros. MartiDerm es va situar entre les deu companyies que més van vendre a TMall Global, el portal d' ecommerce per a pimes d'Alibaba.