Amancio Ortega supera Warren Buffet com a segon home més ric del món

El magnat tèxtil escala una posició a la llista de més rics que elabora Bloomberg

Amancio Ortega ha escalat fins al segon lloc de la llista diària d'homes i dones més rics del món que elabora l'agència econòmica Bloomberg, i desbanca així el magnat Warren Buffet. És el primer cop que l'empresari espanyol ocupa el segon lloc de la llista des que es va crear, el 2012.

Segons destaca el portal de notícies, la fortuna del gallec ha crescut un 17% aquest any, fins als 71.500 milions de dòlars, gràcies a la bona marxa de les vendes d'Inditex, el seu conglomerat empresarial, que opera amb marques com Zara o Massimo Dutti.

Buffet, amb 70.200 milions de dòlars de fortuna, provinent gairebé en exclusiva del seu conglomerat empresarial, Berkshire Hathaway, ha estat penalitzat per la caiguda de la cotització de les seves dues principals inversions: American Express i Coca-Cola. Tot plegat ha fet que la companyia hagi perdut un 5% del seu valor en l'últim any.

El fundador de Microsoft, Bill Gates, continua sent l'home més ric del món segons la llista de Bloomberg, amb una fortuna de 85.500 milions de dòlars.

A la llista Forbes del 2015, actualitzada amb menys freqüència, Ortega hi apareixia en la quarta posició, superat per Gates (1r), Carlos Slim (2n) i Buffet (3r).

Més continguts de