L'Autoritat Bancària Europea comença a treballar aquest dilluns des de la seva nova seu de París

La setmana passada va deixar definitivament la seva seu de Londres pel Brexit

L'Autoritat Bancària Europea (EBA, per les sigles en anglès) ocupa des d'aquest dilluns les seves oficines de la nova seu de la institució a París, després que l'entitat presidida per l'espanyol José Manuel Campa abandonés la setmana passada la seu a la City londinenca, on l'organisme havia estat des de la seva fundació el 2011, i que va decidir deixar arran del Brexit.

"L'EBA estarà en ple funcionament a la nova seu de París a partir del 3 de juny", ha indicat l'agència europea, que ocupa des d'avui la planta 27 de la Torre Europlaza, un gratacels construït el 1972 al barri de La Défense , el cor dels negocis de la capital francesa.

Les noves instal·lacions de l'EBA a París disposen de sis sales de reunions, cadascuna amb el nom d'un pintor europeu: Picasso, Van Gogh, Cézanne, Modigliani, Klimt i Gallen-Kallela. El regulador bancari europeu va ocupar, des de la seva fundació el 2011 i fins dijous passat, la planta 46 del gratacels One Canada Square, en ple centre del barri de negocis londinenc de Canary Wharf.

L'espanyol José Manuel Campa va assumir de manera oficial el passat 1 de maig el càrrec de president de l'EBA després que el Parlament Europeu confirmés el seu nomenament el passat 14 de març, i es va convertir en el successor de l'italià Andrea Enria, que va assumir al gener la presidència del Consell de Supervisió del Banc Central Europeu (BCE).

Campa, que només podria ser cessat de les seves funcions pel Parlament Europeu a petició del Consell de Supervisors de la institució, ha iniciat així un mandat de cinc anys amb la possibilitat de ser renovat un cop pel mateix període de temps.

Més continguts de