Economia 07/02/2013

El BCE manté els tipus al 0,75% per impulsar la reactivació econòmica

El preu del diner es mantindrà a mínims històrics per setè mes consecutiu a la zona euro per contribuir a superar la recessió

Ara
1 min
DOS MESOS SEGUITS DE DECREIXEMENT, L'EURO EN RECESSIÓ
 Espanya ha moderat la seva caiguda durant el tercer trimestre d'enguany, però ha estat un dels països de l'eurozona que més ha empès els països de l'euro cap una caiguda del 0,1% del PIB. Alemanya ha anat a pitjor, mentre França ha millorat una mica la seva economia, igual que el Regne Unit, fora de l'euro, que ha sortit de la recessió.

BarcelonaEl consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir els tipus d'interès de la zona euro en el 0,75% per afavorir la recuperació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El preu del diner a l'eurozona continuarà així a un mínim històric per setè mes consecutiu amb l'objectiu de superar aviat la recessió. El president del BCE, Mario Draghi, compareixerà aquest migdia per valorar la decisió i l'entorn econòmic.

Els analistes donen per fet que l'organisme continuarà amb la seva política monetària expansiva davant la debilitat encara de l'economia.

La reunió del BCE coincideix amb la cimera de caps d'estat i de govern a la Unió Europea (UE) per aconseguir tancar un acord sobre el pressupost comunitari per al període 2014-2020.

stats