Publicitat
Publicitat

BORSA

Jornada de pèrdues a les borses europees i dels EUA per la crisi italiana

A causa de la crisi italiana perden al voltant d'un 2%, i l'IBEX 35 cau un 2,09%

La tensió inversora per la situació política i econòmica d'Itàlia ha provocat el nerviosisme dels mercats europeus, que han perdut més d'un 2% al final de la sessió, amb la prima de risc de la zona de l'euro amb clara tendència a l'alça.

Les grans seus borsàries han acusat la tensió de la crisi de l'euro i d'Itàlia, i els inspectors de la Comissió Europea i del Banc Central Europeu ja han començat els treballs de supervisió de les reformes econòmiques que es va comprometre a dur a terme el primer ministre, Silvio Berlusconi, amb els seus socis comunitaris el passat 26 d'octubre.

Així, l'IBEX 35 ha registrat una pèrdua del 2,09% i l'índex FTSE de Milà ha caigut el 3,78% reflectint la tensió i els greus problemes del país, que han obligat a Berlusconi a anunciar la seva dimissió quan s'aprovin les mesures d'ajust promeses. D'altra banda, Frankfurt ha caigut un 2,21%, a França el CAC de París ha registrat una disminució del 2,17%, l'EURO STOXX 50 un menys 2,34%, el Dow Jones ha marcat una reducció del 1,91%. Finalment, l'S&P 500 ha registrat una pèrdua del 2,20%.

Wall Street ha tancat amb fortes pèrdues, el Dow Jones d'Industrials , el seu principal indicador , ha caigut del 3,2% arrossegat pel sector financer .

Aquest índex, que agrupa a trenta de les majors empreses cotitzades als Estats Units , ha baixat 389,24 punts per acabar en 11.780,94 unitats , per sota de la cota de les 12.000 unitats sobre la qual s'havia mantingut en les dues últimes jornades .

Més continguts de