Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

El Banc Central Europeu deixarà estables els tipus d'interès

Un dels membres del consell de govern del BCE fins fa poc, José Manuel González-Páramo, és el preferit de l'organisme regulador per governar el Banc d'Espanya. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, prefereix l'economista Luis Linde

Els mercats borsaris estan pendents aquest dimecres de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), que previsiblement mantindrà el preu del diner a l'1%. També és possible que la institució que presideix Mario Draghi decideixi comprar bons o alguna mesura alternativa per finançar els bancs. En tot cas, el banc regulador europeu també te un ull posat a Espanya perquè aquest dijous el ministre d'Economia, Luis de Guindos, anunciarà el nom del pròxim governador del Banc d'Espanya, que substituirà l'11 de juny Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

La llista de candidats és extensa, però n'hi ha dos que destaquen. El BCE colla el govern espanyol perquè nomeni el fins fa pocs dies membre del consell de govern del mateix BCE, José Manuel González-Paramo. Però De Guindos prefereix l'economista Luis Linde, que fa 10 dies va ser nomenat conseller del Banc d'Espanya.

Més continguts de