RESULTATS

El benefici es va situar en 460 milions d'euros

Banesto guanya un 17,8% menys el 2010 per la crisi

La taxa de morositat de l'entitat s'eleva al 4,08%, un punt percentual més que l'any passat


El benefici de Banesto es va situar al 2010 en 460 milions d'euros, un 17,8% menys que un any abans. La retallada del guanys del banc es deu a la baixada de l'activitat comercial per la crisi i a les dotacions per provisions, que van ascendir a 1.000 milions d'euros. Els comptes de l'entitat inclouen plusvàlues per 129 milions, originades per la venda d'oficines del banc i de la cartera de bons.

La morositat del banc es va situar en el 4,08%. Un any abans era del 2,94%. Tot i això, els impagaments de l'entitat continuen per sota de la mitjana del sector, que està en el 5,67%. Sigui com sigui, Banesto ha hagut de fer front a l'augment de la morositat relacionada amb el maó. Els impagats dels promotors se situen en el 24%, deu punts percentuals més que un any abans.

En el costat positiu, els recursos de clients privats van augmentar un 11,3% a l'exercici, i els recursos gestionats totals, un 6,5%. Banesto segueix tenint uns nivells de capitalització per damunt dels mínims exigits pel Banc d'Espanya. De fet, compta amb un excés de capital de 2.100 milions d'euros.