RESULTATS

El benefici es va situar en 460 milions d'euros

Banesto guanya un 17,8% menys el 2010 per la crisi

La taxa de morositat de l'entitat s'eleva al 4,08%, un punt percentual més que l'any passat


El benefici de Banesto es va situar al 2010 en 460 milions d'euros, un 17,8% menys que un any abans. La retallada del guanys del banc es deu a la baixada de l'activitat comercial per la crisi i a les dotacions per provisions, que van ascendir a 1.000 milions d'euros. Els comptes de l'entitat inclouen plusvàlues per 129 milions, originades per la venda d'oficines del banc i de la cartera de bons.

La morositat del banc es va situar en el 4,08%. Un any abans era del 2,94%. Tot i això, els impagaments de l'entitat continuen per sota de la mitjana del sector, que està en el 5,67%. Sigui com sigui, Banesto ha hagut de fer front a l'augment de la morositat relacionada amb el maó. Els impagats dels promotors se situen en el 24%, deu punts percentuals més que un any abans.

En el costat positiu, els recursos de clients privats van augmentar un 11,3% a l'exercici, i els recursos gestionats totals, un 6,5%. Banesto segueix tenint uns nivells de capitalització per damunt dels mínims exigits pel Banc d'Espanya. De fet, compta amb un excés de capital de 2.100 milions d'euros.

Etiquetes

Més continguts de