REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Economia 06/07/2012

El cas Bankia reobre el debat sobre la comissió parlamentària

El PSOE torna a demanar una comissió parlamentària sobre Bankia després de fer-se pública la investigació judicial. El PP la desestima altre cop i reclama que es respecti la presumpció d'innocència.

Ara
2 min
La sortida a la borsa de Bankia va servir per mostrar la imatge més optimista de Rato.

BARCELONA.Tots els partits polítics i sindicats amb càrrecs en el consell de Bankia investigats per l'Audiència Nacional van fer pinya per defensar l'honor dels seus membres, encara que en els casos del PSOE i IU els partits van demanar la suspensió temporal de l'afiliació dels imputats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari d'organització del PSOE, Óscar López, va assegurar que el seu partit insistirà a demanar una comissió parlamentària sobre Bankia. Tot i la insistència dels socialistes, el portaveu del PP al Parlament, Alfonso Alonso, va tornar a desestimar les peticions d'investigar la gestió de l'entitat des del Congrés.

Alonso va valorar la imputació de més de 30 consellers de Bankia assegurant que "comença a arribar el moment de saber el que ha passat en el sistema financer espanyol", sense fer menció a Bankia, segons va informar Efe.

Fins a quatre ministre del PP van reclamar que es respecti la presumpció d'innocència. El ministre d'Agricultura i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, va atacar UPyD, que va presentar la querella a l'Audiència Nacional, assegurant que aquest partit "té molts interessos en el tema". Després va expressar els seus dubtes sobre la decisió dels jutges. Al seu parer, citar com a imputats "només a partir de querelles que moltes vegades tenen una base simplement periodística" pot derivar "en poca cosa".

Igualtat davant la llei

Cañete també va avisar que "el perjudici a les persones és espectacular, sobretot en aquesta querella, en què hi ha moltíssimes persones que jo conec que són absolutament honorables".

El seu homòleg d'Exteriors, el ministre José Manuel García-Margallo, va destacar que la decisió de l'Audiència Nacional demostra que la llei és igual per a tots i es va mostrar "alegre de viure en un estat on la presumpció d'innocència és la llei fins que hi hagi una condemna". Margallo també va manifestar que la situació de Rato l'havia "entristit".

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i la de Foment, Ana Pastor, van completar la llista de figures del PP que van defensar que es respecti la presumpció d'innocència de Rato, Olivas i els 31 consellers de Bankia.

Dimissió

Ahir també es va fer pública la dimissió de Juan Llopart del seu càrrec de conseller de Deoleo, fabricant dels olis Carbonell i Koipe. Llopart, que és un antic conseller de Bankia, és un dels 33 imputats de l'Audiència Nacional i ocupava el seu càrrec a Deoleo en qualitat de representant de BFA, matriu de Bankia i propietari del 18,62% de l'empresa.

stats