Bankia torna a l'Íbex 35 i s'hi estrena amb pèrdues lleus

L'entitat financera havia estat exclosa de l'índex fa gairebé un any, mentre feia el procés de reestructuració al qual ha estat sotmesa

Bankia torna a cotitzar aml'Íbex 35 a partir d'aquest dilluns, gairebé un any després de la seva exclusió amb motiu de l'inici del procés de reestructuració en què es troba immersa l'entitat.

El banc nacionalitzat substitueix Endesa en l'índex de l'Íbex el mateix dia en què Gamesa reemplaça Acerinox, segons fonts del mercat. Poc després de l'obertura de la jornada, tant Bankia com Gamesa se situaven en el grup d'una desena de cotitzades amb pèrdues, del 0,80% per a l'entitat bancària, i del 0,48% per al fabricant d'aerogeneradors. De fet, l'Íbex-35 estava pràcticament pla en els primers minuts de la sessió i pujava amb prou feines un 0,04%, de manera que no aconseguia superar els 9.700 punts.

Bankia estava exclosa de l'Íbex des del 2 de gener. Els analistes donaven gairebé per segura la volta del banc nacionalitzat l'Ibex després de completar les ampliacions de capital amb motiu de l'ajuda alliberada per Brussel·les, sobretot perquè simbolitzaria el final de la reestructuració del sector financer.