La fiscalia no veu delicte en el fet que l'exdirector financer de Bankia firmés contractes de les 'black'

Ildefonso Sánchez Barcoj va signar les targetes de l'expresident de l'entitat Rodrigo Rato i del seu número dos, Francisco Verdú

La Fiscalia Anticorrupció no aprecia que hi hagi cap delicte en el fet que l'exdirector financer de Caja Madrid Ildefonso Sánchez Barcoj firmés alguns dels contractes de les 'black'. Barcoj va signar les targetes de l'expresident de Bankia Rodrigo Rato i del seu número dos, Francisco Verdú. 

Barcoj va ser un dels primers imputats juntament amb Rato i el seu antecessor a Caja Madrid, Miguel Blesa. La Fiscalia considera que no se'l pot considerar culpable de falsedat documental perquè en cap moment va intentar falsificar la signatura de l'usuari de la targeta, ja que es veu clarament que era la seva. 

Tot i això, el fet que firmés els contractes de les targetes opaques sí que l'implica d'una manera més clara en la causa general, de la qual s'ha intentat desmarcar des del principi. 

La firma de Barcoj, com ha avançat aquest dilluns 'El Mundo', apareix sota l'epígraf del titular en el contracte en què Verdú apareix com a beneficiari d'una targeta, que es va negar a utilitzar, segons va declarar divendres passat.