Bonança a l'Íbex-35 en l'obertura pendent de Tsipras i l'Eurogrup

La prima de risc espanyola supera els 160 punts en l'inici d'una nova sessió marcada per la incertesa sobre el futur grec

El parquet madrileny ha obert la sessió d'aquest dimecres amb una pujada del 0,2%, que ha permès arribar als 10.360 punts. La calma a l'Íbex-35 estarà condicionada pels nous passos que es vagin coneixent de les negociacions entre Grècia i l'Eurogrup després que s'hagi fixat la data límit diumenge per aconseguir un acord que eviti l'adéu greu de l'euro.

Les principals places europees també despertaven a l'alça i s'anotaven pujades del 0,3% a Frankfurt, del 0,2% a París i Londres i del 0,4% a Milà.

Dins de l'Íbex, els ascensos estaven liderats per Indra, que pujava més d'un 3% després de presentar el seu pla estratègic, seguida d'OHL (+1,9%), Gamesa (+1,4%) i Repsol (+0,9%).

En l'inici de la sessió, només tres valors es trobaven en negatiu: Abengoa, que cedia un 0,32%; Jazztel, que reculava un tímid 0,07%, i Acerinox, que només perdia un 0,04%.

Al mercat de deute, la prima de risc espanyola superava els 160 punts bàsics, i en el mercat de divises, l'euro s'intercanviava a 1,1019 dòlars.