Brussel·les allarga el termini de Google per respondre als càrrecs d'abús de posició dominant

La companyia es podria enfrontar a una multa de 6.000 milions d'euros per afavorir el seu servei de comparació de preus en els resultats del cercador

La Comissió Europea (CE) ha acordat aquest dilluns allargar dues setmanes més el termini de Google per respondre als càrrecs pel possible abús de posició dominant, fins al 31 d'agost.

El portaveu de Competència de la Comissió Europea, Ricardo Cardoso, ha confirmat que el gegant d'internet va demanar més temps i, "en línia amb la pràctica normal", la CE ha permès l'extensió del termini. L'organisme comunitari  va enviar el 15 d'abril una acusació contra Google per afavorir de manera sistemàtica el seu servei de comparació de preus (Google Shopping) davant el dels seus rivals als resultats del cercador.

Brussel·les creu que la companyia hauria vulnerat les lleis antimonopoli de la UE, ja que donava avantatges al seu servei, i Google es podria enfrontar a una multa que arribaria al 10% del seu volum de negoci, és a dir, al voltant de 6.000 milions d'euros.

Segons la comissària de Competència, Margrethe Vestager, l'empresa no ha pres prou mesures per solucionar el problema. A més, aquesta mesura podria obligar Google a fer canvis estructurals en el cercador per posar fi a l'abús de posició dominant de la companyia, que té una quota de mercat superior al 90% a la majoria de països europeus.

Més continguts de