Economia 09/01/2013

CCOO prepara una proposta per convèncer Nissan d'adjudicar un nou cotxe a Barcelona

El sindicat ultima una contraproposta a la rebaixa de sous a nous empleats que planteja l'empresa i confia a consensuar el text final amb la resta d'organitzacions del comitè

E.f.
1 min
LA FÀBRICA DE ZONA FRANCA 
 La planta catalana de Nissan fabrica furgonetes i totterrenys, i ara opta a un turisme del segment C a partir del 2014.

BarcelonaCCOO està ultimant un pla per rebatre la proposta de Nissan per millorar la competitivitat de la fàbrica Barcelona –entre altres mesures, Nissan proposa una rebaixa de sou a nous empleats. El sindicat, que no accepta aquesta condició treball, presentarà una proposta alternativa en breu a la resta de sindicats del comitè perquè l'empresa canviï d'idea i assigni un nou cotxe a la fàbrica catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha dit aquest dimecres el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, les propostes de CCOO –a qui la direcció de Nissan ha dirigit totes les crítiques per la seva oposició al pla, tot i que cap sindicat l'ha signat a hores d'ara– es posaran en comú amb la UGT, Sigem-Usoc i la CGT per mirar de buscar "la unitat sindical" que no ha estat possible en altres processos similars.

Nissan va assegurar fa uns dies que la pilota és a la teulada dels treballadors, després d'escenificar –amb un viatge d'un alt directiu a Barcelona– que la companyia no vol modificar ni una coma el seu pla de competitivitat per a Barcelona.

A banda d'una rebaixa salarial permanent per als futurs empleats, l'empresa proposa ampliar la jornada laboral anual i els dies en què la fàbrica està en funcionament per aconseguir més flexibilitat de cara al Japó. A canvi, s'assignaria un nou vehicle a la fàbrica catalana a partir del 2014, data en què es retira del mercat una de les furgonetes que fabrica (la Trafic, Primastar), que suposa el 41% de la producció total.

stats