Publicitat
Publicitat

La CE avisa els grecs que amb el seu vot decidiran si segueixen a l'euro

José Manuel Durao Barroso alerta que "qualsevol alternativa" seria més dolorosa

El president de la Comissió Europea ( CE ) , José Manuel Durao Barroso , ha advertit avui als grecs que el seu vot en les pròximes eleccions decidirà si el país està en l'euro i compleix els seus compromisos , i ha avisat que qualsevol altra alternativa seria més dolorosa .

"Correspon ara als grecs prendre una decisió plenament informada sobre les alternatives , tenint en compte que aquesta serà una elecció històrica" , ha dit Barroso en una roda de premsa .

El president de l'executiu comunitari ha admès que "l'actual situació està demandant molts sacrificis als grecs", però ha subratllat que el programa pactat amb l'eurozona "és la menys difícil de totes les alternatives".

"Els problemes són reals. Per això els compromisos de Grècia i els països de l'euro s'han de mantenir, no perquè la UE ho vulgui, sinó perquè no hi ha alternativa menys dolorosa i difícil", ha insistit.

Barroso ha parlat de la importància que els electors "prenguin una decisió totalment informats de les conseqüències" del seu vot.

"La decisió última de seguir a l'eurozona ha de ser de Grècia", va declarar el polític portuguès, qui va deixar clar que el desig de Brussel·les és que el país romangui en l'euro.

No obstant això, ha deixat clar que no hi haurà flexibilitat a l'hora d'aplicar els acords entre el govern d'Atenes i els seus socis de la moneda única pel que fa a les condicions imposades a canvi del rescat.

"Els acords segellats han de ser respectats. És important per a la credibilitat de Grècia i de la zona de l'euro complir amb el programa", ha assenyalat.

Barroso ha insistit que "no és possible" modificar aquestes condicions i que és important que els grecs ho sàpiguen.

Paral·lelament, ha assegurat que la CE està oberta a treballar amb les autoritats gregues en mesures per impulsar el creixement de la seva economia.

Grècia celebrarà eleccions anticipades el pròxim 17 de juny, després que els partits hagin estat incapaços d'acordar la formació d'un govern de coalició.

Més continguts de