MERCAT LABORAL

La CEOE vol evitar que els sous pugin més que els preus

La patronal espanyola argumenta que la demanda dels sindicats no s’adiu amb la realitat

La patronal espanyola aposta per repetir la fórmula de l’any passat i que els salaris pugin com a molt un 1,5% aquest any, per sota de l’augment de preus del 2% que preveu el mateix Banc d’Espanya per al 2017. La CEOE afegeix un altre 0,5% de pujada addicional, això sí, vinculat a la productivitat i a una “reducció significativa de l’absentisme laboral” -sense concretar quina- que l’empresa podrà negociar amb els treballadors. Aquesta és la recomanació que va aprovar ahir la CEOE com a punt de partida per a la negociació. La proposta queda molt lluny del que reclamen els sindicats: la UGT i CCOO van demanar que la pujada fos d’entre l’1,8% i el 3%.

La patronal espanyola argumenta que la demanda dels sindicats no s’adiu amb la realitat perquè aquest 2016 els salaris marcats per conveni només han pujat de mitjana un 1,09%, és a dir, que no arriben al màxim de l’1,5% que ja es va acordar per a l’any passat. Per això la junta directiva de la CEOE considera que l’augment que es proposi per a aquest any “haurà de ser una proposta molt semblant” a l’actual.

De fet, la patronal considera que una pujada superior podria posar en perill el ritme de recuperació del mercat de treball i de l’ocupació. La CEOE argumenta que no totes les empreses han aconseguit sortir de la crisi i assegura que, segons les dades de l’Agència Tributària, només el 42% de les companyies espanyoles estan en beneficis.

Durant la junta, els representants dels empresaris espanyols també van proposar establir un nou calendari polític, econòmic i social, que ajudi a canalitzar les propostes i permeti als agents socials avançar més ràpidament en les negociacions amb l’Estat, que sovint s’enroquen. “Estem disposats a parlar de tot però amb xifres, dades i propostes econòmicament viables”, va matisar la patronal al seu comunicat.