Economia 31/10/2012

El govern espanyol continua sense aclarir si revaloritzarà les pensions

Van pujar un 1% però ara la inflació és del 3,5%, cosa que suposaria una despesa addicional de 5.000 milions

Joan Faus
1 min

MadridLa història s'ha tornat a repetir i com en les últimes sessions de control al govern espanyol al Congrés de Diputats l'executiu tampoc ha aclarit aquest dimecres si revaloritzarà les pensions d'acord amb la evolució de la inflació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fugit d'estudi fins en dues ocasions a la pregunta que li ha fet sobre aquesta qüestió la portaveu del PSOE a la cambra baixa, Soraya Rodríguez. La vicepresidenta s'ha limitat a dir que el que "marca la llei" és actualitzar la diferència entre la pujada de l'1% de les pensions d'aquest any -que es va aprovar a finals del 2011- al nivell de la inflació de novembre (actualment és del 3,5%) però no ha concretat si l'executiu ho farà o no. Tenint en compte aquestes xifres, actualitzar les pensions suposaria una despesa addicional de 5.000 milions, cosa que dificultaria el compliment dels objectius de dèficit públic i empitjoraria encara més els comptes de la Seguretat Social, que preveuen tancar l'any amb un forat de 10.000 milions, és a dir un dèficit d'un 1% del PIB.

Sáenz de Santamaría ha dit que els jubilats "han estat i són la prioritat" del govern de Mariano Rajoy i ha tornat a retreure al PSOE que congelés les pensions al 2010.

stats