Infraestructures

El fons CVC es ven el gruix de la participació a Abertis per 873 M€

El fons de capital de risc CVC sortirà d’Abertis pròximament venent-se el gruix de la seva participació. El fins ara tercer accionista del grup d’infraestructures posarà a la venda el seu 6,33%, un paquet d’accions que està valorat en 873 milions d’euros. CVC té prevista una col·locació accelerada entre inversors qualificats i ha fet l’encàrrec a Merrill Lynch per dur-la a terme, segons va comunicar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El fons de capital de risc té dos llocs al consell d’Abertis, que a partir d’ara es quedarà amb dos únics socis de referència, Criteria CaixaHolding (del grup La Caixa) i el grup Villar Mir, amb una participació de 24,1% i del 16%, respectivament. La venda de CVC suposa la fase final d’una desinversió que ja va començar al mes de març, quan el fons va vendre’s títols representatius del 7% d’Abertis, gairebé la meitat de la seva participació. Només una setmana més tard va vendre un 1% més dins l’oferta pública d’adquisició (OPA) que va llançar la mateixa Abertis per completar la retribució al seu accionista.

Sortida després de cinc anys

Amb aquests dos moviments seguits, el fons de capital de risc va quedar-se amb el 7% d’Abertis que ara ha decidit vendre’s pràcticament sencer fins a quedar-se amb una representació testimonial inferior a l’1%. CVC va entrar en el grup d’autopistes fa cinc anys, quan va quedar-se amb el 15,6% de participació que llavors tenia el grup constructor de Florentino Pérez, ACS.

La sortida de CVC arriba quan Abertis encara una etapa de creixement basat en el pla estratègia que posa tot l’èmfasi en l’expansió internacional en l’àmbit de les autopistes. Fa només dos mesos el grup Villar Mir va vendre’s un 3% de l’empresa d’infraestrucutres per injectar fons a OHL. En aquest cas, però, va dir que tornarà a elevar la participació a l’empresa quan li sigui possible.

Més continguts de