CaixaBank es ven per 250 milions la participació que tenia a Self Bank i a la seva matriu, Boursorama

El banc català posa punt final a l'aventura de banca per internet que compartia amb Société Générale

CaixaBank ha comunicat la venda de les accions que controlava al banc francès Boursorama i, per extensió, a la seva divisió espanyola, Self Bank. L'entitat ingressarà 218 milions d'euros per la venda del banc francesa i 33 milions per la filial d'Espanya, segons ha informat CaixaBank en un comunicat al regulador de la borsa. En total, el banc català ingressarà 251 milions.

CaixaBank compartia la propietat de Boursorama –entitat especialitzada en banca per internet– amb un altre gran accionista, el banc francès Société Générale, a qui ara li ha venut el 20,5% del capital que controlava. El preu pagat és el mateix que es va abonar als accionistes minoritaris durant l'exclusió de borsa de Boursorama, l'any passat.

L'aliança entre Société Générale i CaixaBank en aquesta entitat es va iniciar el 2006. 

La participació de CaixaBank a Self Bank era del 49% del total. Ara les accions d'aquesta entitat estaran controlades completament per Boursorama. 

CaixaBank ha explicat que, en total, el seu pas per Boursorama i Self Trade deixa unes plusvàlues d'"al voltant de 38 milions d'euros".

Més continguts de