ENTITATS FINANCERES
Economia 30/03/2011

Caja Madrid ven ara el 20% de l'empresa d'energies renovables Genesa per 231 milions d'euros

La caixa, vaixell insígnia del grup Bankia, va anunciar ahir un intercanvi de participacions amb Mapfre pel qual ingressarà 188 milions

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaCaja Madrid ha comunicat avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la venda del seu 20% de la companyia d'energies renovables Genesa per 231 milions d'euros. El comprador és EDP Renováveis, que ja disposava del 80% de Genesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'anunci de la venda d'aquesta participació se suma a l'acord que la caixa que presideix Rodrigo Rato va anunciar ahir i pel qual l'entitat ingressarà 188 milions d'euros. A l'espera d'obtenir llum verda per a l'operació, Caja Madrid recomprarà el 49% que Mapfre té a Banco de Servicios Financieros, mentre que l'asseguradora es quedarà amb el 12,5% que Caja Madrid té de Mapfre Internacional. La diferència de valoració entre aquests dos paquets accionarials són els 188,6 milions d'euros que Mapfre pagarà a la caixa madrilenya.

Totes dues operacions ajudaran a millorar els nivells de solvència de l'entitat. Bankia va comunicar al Banc d'Espanya la seva intenció de treure a borsa capital per valor de 3.000 milions d'euros. Si l'OPV te èxit, la caixa encara necessitarà 1.795 milions d'euros de capital addicional per arribar a tenir un core capital del 8%. Si la sortida a borsa fracassa, l'entitat haurà de captar 5.775 milions d'euros per arribar als nivells exigits de solvència.

stats