Economia 22/04/2013

Catalunya va captar 332 milions en 47 inversions estrangeres el 2012

Els projectes van crear més de 2.300 llocs de treball i en van assegurar més de 2.500, segons el balanç que ha presentat el departament d'Empresa i Ocupació

E. F.
1 min

BarcelonaEl 2012 va ser un bon any pel que fa a la captació de projectes d'inversió estrangera a Catalunya. Segons les dades del Govern, es van tancar 47 projectes, que van suposar una inversió de gairebé 332 milions d'euros, un 37% més que l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta de les dades dels processos en què va intervenir, d'alguna manera, l'agència de la Generalitat Invest in Catalonia, que l'any passat va registrar el millor exercici dels darrers cinc anys, segons ha dit aquest dilluns el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Les inversions van crear 2.324 llocs de treball, un 23,5% més que el 2011, i van servir per garantir la continuïtat de més de 2.500 persones més a les plantes de producció catalanes.

Entre els protagonistes que van anunciar projectes a Catalunya l'any passat hi ha multinacionals com Henkel, Coty, Ricoh i Louis Vuitton.

Puig ha destacat el dinamisme i la capacitat d'atracció de l'interès internacional a Catalunya malgrat l'escenari econòmic difícil que viu l'economia a tot l'Estat.

Ha destacat que el Govern té una cartera de 240 projectes vius en què treballa perquè puguin acabar derivant en inversions al territori. En el primer trimestre del 2013, ha afegit, ja s'han tancat 18 inversions per un valor de més de 90 milions d'euros, i que suposaran la creació de 900 llocs de treball.

Entre aquestes inversions, ha repassat, hi ha la del nou vehicle que fabricarà Nissan, la nova planta d'Europastry a Tarragona i la futura seu que el portal de reserves Booking obrirà a Barcelona.

stats