Catalunya és la millor regió del sud d'Europa per invertir, segons 'Financial Times'

Barcelona lidera les ciutats grans del continent en atractiu d'inversió i fins i tot supera Londres

El darrer rànquing del 'Financial Times' sobre l'atracció d'inversió directa col·loca Catalunya com la regió més atractiva per rebre inversions en el període 2016-2017, i Barcelona lidera les grans ciutats del continent en atractiu.

L'informe, titulat 'Di European Cities and Regions of the Future 2016/2017', recull diversos rànquings dels destins més atractius en termes d'inversió estrangera els pròxims dos anys. El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, va recollir el premi que acredita aquest reconeixement a Canes (França), on se celebra la fira immobiliària internacional Mipim.

Catalunya encapçala una de les llistes, la  de regions més atractives en termes d'inversió estrangera del sud d'Europa els anys vinents ( pàgina 25 del document). La segueixen la província d' Istanbul (Turquia), en segon lloc; la Comunitat de Madrid, en tercer lloc; la Llombardia, en quart (Itàlia), i el País Basc, en cinquè lloc. Andalusia ocupa el vuitè lloc del rànquing.

El baròmetre destaca l'estratègia de Catalunya a l'hora de captar inversions estrangeres i el clima empresarial del país, i fa menció a la feina de l’agència Catalonia Trade & Investment.

En el cas de la ciutat de Barcelona, se situa com la ciutat número u en el rànquing de grans urbs ( pàgina 21 del document) amb la millor estratègia de captació d'inversions estrangeres. L'informe destaca l’aposta per les infraestructures, amb una menció especial a la línia 9 del metro i la seva presència digital.

La divisió FDI Intelligence del Financial Times recull informació de 300 ciutats i 150 regions en sis àmbits: el potencial econòmic, l'ambient laboral, la rendibilitat, les infraestructures, l'entorn de negocis favorable i l'estratègia de captació d'inversions estrangeres.

Més continguts de