De Guindos enviarà a la fiscalia les irregularitats en la venda de crèdits de CatalunyaCaixa

El ministre d'Economia destaca que tenien un "important deteriorament" i que actualment s'esta analitzant la cartera

L'Estat ja ha adjudicat CatalunyaCaixa al BBVA, però encara està analitzant la cartera creditícia de la històrica entitat catalana pel seu "important deteriorament". Ho ha matisat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i ha afegit que si troben irregularitats en la concessió de crèdits s'enviaran a la Fiscalia. D'aquesta manera, n'hauria de respondre la direcció de l'entitat abans de la seva nacionalització.

Atacant l'antiga direcció, De Guindos ha volgut defensar la nacionalització de l'entitat i la seva venda per només 1.187 milions d'euros després d'haver-li injectat 12.000 milions per sanejar-la. De la mateixa manera que va fer el FROB la setmana passada després d'anunciar la venda, el ministre ha assegurat que liquidar l'entitat hauria sortit molt més car –uns 18.000 milions d'euros– que no pas el que s'ha fet. A més, si no s'hagués rescatat CatalunyaCaixa, "molts dipositants i estalviadors haurien tingut grans pèrdues", ha matisat De Guindos en una compareixença davant la comissió d'Economia del Congrés.

El ministre ha recordat que CatalunyaCaixa s'ha venut per separat. Per un costat, la seva cartera creditícia, que tenia una valor de 6.400 milions d'euros, i per un altre, la resta de l'entitat, adjudicada al BBVA.

Una venda "positiva"

Pel govern espanyol, la venda de CatalunyaCaixa ha estat "positiva" i ha permès fer un pas més cap a la recuperació. "La nostra operació ha contingut el risc de contagi sobre el sector financer i l'economia", ha matisat el ministre.