Coca-cola eliminarà dels seus productes un ingredient polèmic

L'additiu BVO, que es troba a la Fanta o al Powerade, pot comportar pèrdua de memòria o problemes a la pell

Coca-Cola, el principal productor de begudes de tot el món, pretén eliminar un ingredient polèmic d'algunes de les seves principals marques de begudes abans de que acabi l'any, segons ha informat aquest dimarts la BBC.

L'ingredient polèmic és un oli vegetal bromat (BVO) que es troba als productes de Coca-cola que tenen fruita –com la Fanta– i a begudes per a esportistes, com el Powerade. Aquest oli vegetal serà reemplaçat després que s'hagi trobat que un element de l'additiu pot tenir efectes negatius per a la salut.

El portaveu de Coca-cola, Josh Gold, ha subratllat que els productes de la companyia no tenen cap risc per al consumidor: "Totes les nostres begudes, incloent-hi les que contenen BVO, són segures i sempre han complert totes les regulacions als països on venem els nostres productes".

"La seguretat i la qualitat dels productes són la nostra màxima prioritat", ha afegit Gold.

Les preocupacions per ingerir BVO provenen perquè aquest ingredient conté bromat, i si es consumeix en excés pot arribar a tenir efectes negatius per a la salut humana, com per exemple problemes de memòria, problemes dermatològics i potenciar problemes relacionats amb els nervis.

Al Japó i a Europa, l'ús dels BVO com a additiu pel menjar no està permès.

Pepsi, el principal competidor de Coca-Cola, ja va canviar la fórmula química de la seva beguda per a esportistes Gatorade l'any passat pels informes que alertaven dels problemes que podia causar el BVO.Més continguts de