Economia 23/05/2013

Colonial apuja el sou als directius i els promet bonus milionaris tot i perdre 1.130 milions d'euros

La remuneració del conjunt dels membres del consell d'administració va créixer un 6,3%. Els consellers cobraran 4 milions extres el 2013 si aconsegueixen reestructurar el deute de l'empresa

Dani Sánchez Ugart
1 min
JUAN JOSÉBRUGERA: "Estem condemnats a entendre'ns i a pactar"

BarcelonaLa immobiliària catalana Colonial, que va tenir unes pèrdues rècord de 1.129 milions d'euros durant el 2012, ha publicat aquest dijous l'informe de retribucions dels seus directius. Els alts càrrecs de la companyia van cobrar un 6,36% més que el 2011, fins a un total de 2,34 milions d'euros. Més de la meitat d'aquests diners (1,35 milions d'euros) els van cobrar entre el president i el conseller delegat de la companyia, Juan José Bruguera i Pedro Viñolas, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més de la pujada de sou, la companyia ha anunciat en l'informe que el 2013 pagarà un bonus de 4 milions d'euros al comitè de direcció si aconsegueixen reestructurar el deute que la immobiliària té amb els bancs i que venç el 31 de desembre del 2014.

A més, el consell d'administració ha acordat reconèixer una retribució addicional i especial per al president i el conseller delegat, Bruguera i Viñolas, respectivament, de 130.000 i 43.000 euros, per "la valoració de l'acompliment de les seves funcions durant l'exercici transcorregut", segons l'informe que l'empresa ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Colonial està intentant contrarestar els efectes de la crisi immobiliària amb la creació d'Asentia, una filial en què concentra tota l'activitat promotora i de sòl, i que va ser batejada per Bruguera com "el seu 'banc dolent'". Mentrestant, l'empresa concentra la seva activitat en el lloguer d'oficines a grans ciutats.

El pròxim 27 de juliol els accionistes de l'empresa sotmetran a votació l'informe de retribucions de manera consultiva en la junta d'accionistes.

stats