AEROLÍNIES

Els pilots d'Air Europa convoquen una vaga per a finals de juliol i principis d'agost

Així ho han aprovat el 87% dels pilots afiliats a Sepla en una consulta 

Els pilots d' Air Europa, la principal companyia de baix cost de l'aliança SkyTeam, aniran a la vaga a finals de juliol i a principis d'agost. Així es desprèn dels resultats de la consulta realitzada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) entre els seus afiliats, que s'ha dut a terme durant els darrers tres dies. El 87% dels pilots participants hi ha votat a favor, una xifra molt superior als dos terços que s'havia fixat el sindicat com a mínim per iniciar els tràmits de convocatòria. 

Aquest anunci de la companyia d'SkyTeam arriba després d'una setmana de caos operatiu a El Prat originat pels diversos retards i cancel·lacions de l'aerolínia Vueling, del grup IAG.

En una breu nota feta pública aquest divendres al matí, Sepla assenyala que els pilots es comprometen a respectar els serveis mínims que decreti el Ministeri de Foment. 

Mesos de tensions

La convocatòria de vaga arriba després d'un episodi de tensions creixents entre els pilots i la direcció d'Air Europa -propietat de Globalia- arran de la creació de la filial de baix cost Air Europa Express. Concretament, el sindicat Splna considera que l'externalització de producció i la flota que suposa la operació contravé el conveni. Precisament, l'assessor jurídic de Sepla, Pedro Ariola Trupín, ha expressat que "el problema no és la compra d'una nova aerolínia, sinó voler traspassar feina a un tercer".

En aquest sentit, el cap sindical de la companyia aèria Antonio González Gullón, ha assegurat que "no volem perjudicar ni a l'empresa ni als passatgers, però la situació és ja del tot insostenible". Alhora, González Gullón ha remarcat que la voluntat del col·lectiu és arribar a un acord malgrat la falta de voluntat que afirma rebre per part de l'aerolínia propietat del grup Globalia.