Publicitat
Publicitat

'Financial Times' qualifica d'"estranys" i "desconcertants" el pressupostos de Rajoy

El diari britànic assegura que "la UE és la culpable d'imposar una austeritat innecessària" però que, malgrat això, "el pressupost de Rajoy podria haver-se dissenyat millor"

El diari britànic ' Financial Times' dedica una de les seves editorials d'aquest dilluns als pressupostos generals de l'Estat que divendres passat va presentar la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. El diari no comparteix les intencions de l'executiu, plasmades en aquests comptes i li dedica adjectius com  "estranys" i "desconcertants" per qualificar algunes de les mesures preses.

Per la part de la despesa, el diari es mostra escèptic amb la capacitat del govern de retallar. Per la dels ingressos, qualifica les mesures de "desconcertants" i algunes, com l'eliminació de deduccions fiscals, són qualificades d'"estranyes".

La conclusió a què arriba el 'Finantial Times' tampoc és benèvola amb els pressupostos: "Corre el risc d'exacerbar les tensions socials sense crear les condicions que permetrien un descens de les rendibilitats dels bons espanyols. I encara que la UE és la culpable d'imposar una austeritat innecessària, el pressupost de Rajoy podria haver-se dissenyat millor".

Tot i les crítiques, el rotatiu assegura que el l'executiu central no s'hauria d'haver trobat en el cas de reduir el dèficit del 8,5% al 5,3%. "La UE hauria d'haver permès a Madrid deixar l'objectiu en el 5,8% [...] perquè el deute espanyol és una de les més baixes en els països desenvolupats" i perquè "massa austeritat podria reduir creixement i augmentar el risc que Madrid incompleixi l'objectiu de totes maneres", afegeix.

2018 anàlisi

Més continguts de

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT