Economia 20/04/2012

Gas Natural Fenosa demana al govern espanyol que no carregui el dèficit de tarifa sobre les elèctriques

La companyia condemna l'expropiació argentina a Repsol de la seva filial YPF i demana una pressió intel·ligent d'Espanya per resoldre el conflicte

Efe
1 min

BarcelonaEl president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, ha reclamat avui al govern espanyol que no carregui el problema del dèficit de tarifa –la diferència entre els ingressos i els costos del sistema elèctric espanyol– sobre les elèctriques, sinó que el reparteixi entre les renovables, els pressupostos de l'Estat i la tarifa que paguen la majoria de consumidors. En una roda de premsa prèvia a la junta general d'accionistes de la companyia, que se celebra aquest matí, Gabarró s'ha mostrat segur que el govern espanyol resoldrà el conflicte parlant amb tots els actors i que actuarà amb equitat: "No hem de ser sempre els mateixos, els que hem de pagar", ha dit. L'anomenat dèficit de tarifa se situa, segons els càlculs del govern espanyol, al voltant dels 24.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gabarró s'ha referit també al conflicte obert després de l'anunci de l'expropiació del govern argentí a Repsol de la seva filial YPF. El president de Gas Natural –companyia que està participada en un 31% per Repsol– ha demanat una pressió intel·ligent d'Espanya per resoldre el conflicte i ha declarat que l'operació no s'ajusta a cap dret internacional ni a funcionaments normals del mercat. Gabarró també ha afirmat que Gas Natural, que té activitat a l'Argentina, manté unes "relacions cordials" amb el govern de Fernández de Kirchner.

stats