Gas Natural Fenosa guanya 550 milions el primer semestre, un 14,7% menys

La baixada de beneficis es deu principalment al descens del negoci d'electricitat a Espanya

Gas Natural Fenosa va guanyar 550 milions d'euros durant el primer semestre de l'any. Aquesta xifra representa un 14,7% menys respecte de la que va aconseguir la primera meitat del 2016, segons ha informat la companyia el matí d'aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El resultat brut d'explotació, és a dir, els beneficis abans de descomptar els interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions -i que mesura la rendibilitat del negoci purament operatiu d'una empresa- també van caure: es van situar, al tancament de juny, en 2.176 milions d'euros, un descens de l'11,4% respecte del primer semestre de l'any anterior. La baixada es deu fonamentalment al negoci d'electricitat a Espanya, l'evolució del qual s'ha vist condicionada per diversos factors climatològics que van provocar una contracció de la producció hidràulica del 77,3%.

Sense considerar Electricaribe, l'ebitda de Gas Natural Fenosa va registrar un descens del 6,6% respecte al primer semestre del 2016. El consell d'administració de la companyia ha aprovat el dividend a compte de l'exercici 2017, amb el pagament en efectiu de 0,33 euros per acció el 27 de setembre, quantitat que "està en línia" amb la política de dividends establerta per al període 2016-2018, en què s'estableix un 'payout' del 70% amb un mínim d'1 euro per acció, així com l'abonament del dividend a compte el mes de setembre de l'any en curs.

Amb això, Gas Natural Fenosa espera pagar 1.001 milions d'euros a càrrec dels resultats de l'exercici 2017, el que representa una rendibilitat per dividend d'aproximadament el 5%, amb un preu de cotització d'uns 20 euros per acció.