Gas Gas planteja acomiadar 26 treballadors i un ERO temporal per a la resta

El fabricant de motos de trial gironí està en preconcurs de creditors i busca un soci industrial que li injecti recursos per tancar un pacte amb els bancs

La direcció de Gas Gas ha plantejat al comitè d'empresa la seva intenció d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció per a 26 treballadors de la seva planta de Salt (Girona), el que suposaria la reducció d'una quarta part de la plantilla, d'un centenar d'empleats, ha informat a Europa Press el president de l'empresa, Ramon Puente.

La direcció ha plantejat també un ERO temporal per a la resta de treballadors de sis mesos de suspensió en un màxim de dos anys, a més d'una reducció salarial, segons publica aquest dimecres el diari 'Expansión'.

El fabricant de motocicletes de trial i enduro va presentar al gener preconcurs de creditors als jutjats mercantils de Girona per tenir marge per reestructurar el seu deute, de 24 milions d'euros, i des de llavors la planta manté aturada la producció.

La companyia gironina ha assenyalat que acumula una substancial deute financer que es va originar en anys precedents i que ha afectat el seu dia a dia en tots els àmbits, començant per la seva capacitat per fabricar i lliurar motos i recanvis als seus clients.

En els últims mesos ha estat treballant en un pla de reestructuració del deute financer, que inclou noves inversions per donar suport al creixement de l'empresa, i busca un soci que inverteixi els cinc milions d'euros que la companyia estima que necessita per superar la situació d'insolvència, tot i que segons Puente aquestes negociacions ara mateix estan "parades".