Publicitat
Publicitat

Gay de Montellà demana estabilitat política al Govern i alerta del risc de fuga d'inversions

El president de Foment del Treball veu una "anomalia" avançar eleccions i fer un govern transitori

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha fet una crida a l'estabilitat política i ha instat els governants catalans a "governar". El líder de la patronal, que afronta aquest dijous la reelecció durant els propers quatre anys, ha titllat "d'anomalia" el full de ruta d'eleccions anticipades i govern transitori que ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas, en el marc del procés sobiranista que Foment del Treball rebutja.

Gay de Montellà, com ha fet d'altres vegades, ha fet una crida al pacte amb l'Estat i ha alertat que un escenari de govern transitori pot desencadenar una fuga inversora de Catalunya. "Potser no ho notarem ara mateix, però sí d'aquí a uns mesos quan veiem projectes i noves inversions que han passat de llarg i han marxat a d'altres països d'Europa", ha defensat.

El president de la patronal catalana ha dit que Mas ha d'aspirar, com ell ha fet, ha culminar el mandat i ha fet una crida a la "responsabilitat" dels polítics. "És molt difícil construir i molt fàcil destruir", ha advertit.

El líder dels empresaris també ha parlat sobre els pressupostos de la Generalitat i ha dit que, a banda de presentar-los, "s'han d'aprovar". Ha opinat que Catalunya ha de normalitzar la situació i que això passa per evitar pròrrogues pressupostàries i buscar el diàleg entre les forces polítiques.

 

2018 anàlisi

Més continguts de