Economia 14/02/2013

Gay de Montellà: "La patronal no ha canviat d'opinió, el pacte fiscal és l'eina que necessitem avui"

El president de Foment del Treball no creu que les cambres de comerç, Pimec i el Cercle d'Economia s'hagin retirat de l'acte per motius polítics

Ara
2 min
El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà

BarcelonaAquest dijous, Foment del Treball ha convocat l'acte empresarial del 14 de febrer, del qual es van desmarcar les cambres de comerç, Pimec i el Cercle d'Economia. Les organitzacions van decidir no assistir-hi perquè creien que és un acte polític, i Foment va decidir fer l'acte en solitari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, ha comentat avui en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que des de la patronal "vam fer una proposta i vam notar l'interès de la resta d'organitzacions, però després han sorgit discrepàncies i finalment la trobada serà entre Foment i Fepime".

Gay de Montellà no creu que el motiu de la retirada sigui "per qüestions polítiques, perquè seguim tenint el mateix missatge i discurs", en referencia a les declaracions que ha fet la patronal últimament a favor del pacte fiscal.

"La patronal aposta pel pacte fiscal. No hem variat d'opinió, el pacte és l'eina que necessitem avui", ha deixat clar Gay de Montellà. "Sempre hem volgut un bon finançament que ajudi a veure que és possible seguir amb aquest model".

Gay de Montellà ha insistit que Foment del Treball com a organització d'empresaris prefereix un marc que acosti més Catalunya i Espanya. "Des de la patronal, recuperem un discurs del 2011 a favor del concert econòmic", ha explicat.

Sobre el fracàs en la negociació del pacte fiscal el 2012, ha dit "que hauria canviat moltes coses entre la trobada de Mas i Rajoy". I aposta per "recuperar la negociació i discutir". "S'han de tornar a veure i seguir amb el diàleg", ha aclarit.

L'aposta de Gay de Montellà pel consens entre el govern català i l'espanyol és clara: "Estem parlant d'un mercat únic i europeu. Abans de marxar de taula s'ha de dialogar, i això és el que demanem".

Pel que fa al dret a decidir, Gay de Montellà creu que l'organització empresarial no s'ha de manifestar: "Nosaltres estem per parlar d'economia i empresa". Sí que ha parlat, però, de la relació que han de tenir Catalunya i Espanya, assenyalant que "Europa és el nostre paraigua". "No hem de marxar ni trencar", ha dit. "No ens agrada la trencadissa, hem aconseguit coses a nivell europeu i no podem esguerrar el que hem aconseguit", ha afegit sobre l'estat propi per a Catalunya a què donen suport alguns partits polítics.

stats